Jajka w koszulce na szpinaku
paulina2157Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: jajka
Składniki:
sól i pieprz kolorowy grubo mielony do smaku
szpinak świeży - 20 dag
pomidorki koktajlowe - 15 dag
oliwa z oliwek - 5 łyżek
ocet - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Na oliwie podsmażyć pokrojony czosnek. Dodać szpinak i pomidorki smażyć aż szpinak pomniejszy o połowę swoją objętość. Doprawić do smaku. Wyjąc na talerze.
Ocet zagotować z 1 litrem wody. Do wrzątku wbijać ostrożnie jajka i gotować około 1 minuty wycedzić i położyć na szpinak z pomidorkami.
Oprószyć do smaku solą i pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.