Filet w sosie śmietanowym z nutą tymianku
paulina2157Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, mięso, soja, drób, nabiał krowi
Składniki:
śmietana - 200 ml
woda - 150 ml
sos sojowy ciemny do smaku
ryż - 2 torebki
tymianek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Podsmażyć na roztopionym maśle z obu stron.
Śmietanę i wodę wymieszać. Wlać do mięsa. Wymieszać, dodać do smaku tymianek.
Dusić pod przykryciem na małym ogniu aż sos się zredukuje.
Doprawić solą i pieprzem, sosem sojowym do smaku.
Podawać z ryżem.
Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.