![Rolowana pieczeń z jajkiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-11/3263-photo-main.jpg)
Rolowana pieczeń z jajkiem
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina
Składniki:
jajka - 6 szt.
kasza manna - 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
cebula - 2 szt.
natka pietruszki - 1/2 pęku
Sposób przygotowania:
2 jajka roztrzepać, przelać do mięsa, dodać do smaku przyprawy i wymieszać.
Mięso rozłożyć na filii spożywczej na cienki prostokątny placek. Ugotowane na twardo 4 jajka obrać i posiekać, posypać nimi mięso. Natkę posiekać i posypać obficie mięso i jajka.
Całość zawinąć w roladę.
Przełożyć do foremki i piec w temp. 180 stopni przez około 45-50 minut. Po upieczeniu wystudzić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.