Flaczki z boczniaków
paulina2157Rodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
por - 1 szt.
seler - 1/2 szt.
papryka żółta - 1 szt.
boczniaki - 20 dag
marchew - 2 szt.
koper - 1/3 pęku
masło - 3 łyżki
ketchup - 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek do smaku
Sposób przygotowania:
Grzyby oczyścić i pokroić w paski, cebule również. Marchew, seler pokroić w cienkie słupki, pora w talarki.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojone warzywa i podsmażyć około 4 minut. Do warzyw dodać boczniaki i zrumienić.
Zalać 0,75 litra wody i gotować 15 minut. Dodać posiekany koper, tymianek, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Gotować jeszcze kilka minut.
Przed podaniem można dodać ketchup (lub przecier pomidorowy)i wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.