![Makaron z wątróbką](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-06/2140-photo-main.jpg)
Makaron z wątróbką
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, mięso, pszenica, drób
Składniki:
cebula czerwona - 2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
margaryna Bio - 1/2 szt.
pomidorki koktajlowe - 20 dag
wątróbka drobiowa - 40 dag
rukola - 2 garści
mąka do panierki trochę
Sposób przygotowania:
Wątróbkę oczyścić, wypłukać, panierować w mące i podsmażyć.
Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w talarki cebulę i masło. Dusić około 5 minut.
Dodać pomidorki i przyprawić do smaku bazylią, solą i pieprzem. Gdy pomidorki zaczną pękać - dodać rukolę, wymieszać i smażyć jeszcze około 1 minuty.
Wyłożyć na talerze z makaronem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.