![Polędwiczki w sosie](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-11/9027-photo-main.jpg)
Polędwiczki w sosie
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: miody, gluten, nabiał, mięso, orzechy wszystkie, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
sól i pieprz do smaku
mąka do panierki trochę
orzechy włoskie posiekane - 2 łyżki
bulion - 0,5 szklanki
śmietana - 150 ml
papryka marynowana - 5 dag
miód - 1 łyżeczka
tymianek do smaku
Sposób przygotowania:
Bulion wymieszać ze śmietaną, musztardą i tymiankiem. Dodać do śmietany orzechy i pokrojoną w kostkę paprykę, wymieszać i wlać do polędwiczek, wymieszać.
Chwilę razem dusić, podawać z ryżem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.