Pieczarkowa zupa na mleku z kaszą gryczaną
paulina2157Rodzaj posiłku: zupa
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, grzyby, nabiał krowi
Składniki:
marchew - 2 szt.
seler korzeń - 1/2 szt.
kasza gryczana - 2 torebki
mleko - 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
koper posiekany - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Marchew i seler obrać i zetrzeć na tarce.
W rondlu wymieszać 1 szklankę mleka i 1,5 szklanki wody, dodać warzywa i zagotować. Gotować około 5 minut.
Dodać pieczarki z cebulką, gotować jeszcze 10 minut na małym ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kaszę przygotować tak jak na opakowaniu i wyłożyć na talerze.
Wlać zupę, posypać koperkiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.