Ryżowy misz masz
paulina2157Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
sos balsamiczny do smaku
papryka czerwona - 1 szt.
ryż trzy kolory - 1 torebka
mleko - 2 łyżki
mąka - 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ryż ugotować w osolonej wodzie, wycedzić.
Do gorącego ryżu dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz masło, wymieszać. Wyłożyć na talerze.
Filet ugotować w wodzie, pokroić w paski i podsmażyć z sosem balsamicznym do smaku.
Filet wyłożyć na ryż z papryką. Na całość wyłożyć pokrojony omlet. Można posypać koperkiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.