Gulasz z czarną fasolką
paulina2157Rodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Zawiera: mięso, strączkowe, wieprzowina
Składniki:
przecier pomidorowy BIO - 1/2 szklanki
papryka czerwona - 1 szt.
podgardle wędzone - 15 dag
sól i pieprz do smaku
chilli do smaku
bulion warzywny - 350 ml
bazylia do smaku
natka pietruszki - 1/2 pęku
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojoną paprykę i wymieszać. Dodać fasolkę wymieszać. Wlać przecier oraz bulion i zagotować.
Kiełbaskę pokroić w kostkę. Podgardle pokroić w kostkę. Kiełbasę i podgardle podsmażyć. Wędliny dodać do fasolki. Gotować 5 minut. Doprawić do smaku.
Natkę posiekać. Natkę wsypać do fasolki i wymieszać, przelać do talerzy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.