Murzynek z mascarpone i truskawkami
paulina2157Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
margaryna - 1 szt.
jajka - 5 szt.
cukier - 1 szklanka
kakao - 3 łyżki
proszek do pieczenia - 1 i 1/2 łyżeczki
śmietana kremówka - 250 ml
serek mascarpone - 45 dag
truskawki - 1/2 kg
cukier puder do smaku
Sposób przygotowania:
Do zimnej masy dodać żółtka i zmiksować. Dodawać miksując mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać pianę do ciasta i delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać do formy i piec około 50 minut w temp. 165 stopni. Wystudzić.
Śmietanę ubić z serkiem i cukrem pudrem do smaku. Masę rozsmarować na zimnym cieście. Na wierzch położyć truskawki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.