Muffiny z rabarbarem
paulina2157Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajko - 2 szt.
olej - 1/2 szklanki
proszek do pieczenia - 1 + 1/2 łyżeczki
rabarbar 5 łodyg - 1 pęk
cukier - 1 szklanka
olejek śmietankowy do smaku
Sposób przygotowania:
W jednej misce mieszam olej, jajka i jogurt grecki na jednolitą masę.
W drugiej mieszam 3/4 szklanki cukru, mąkę i proszek do pieczenia.
Do mokrych składników wsypuję suche i mieszam.
Wlewam ciasto w papilotki na 3/4 ich wysokości. Na wierzch kładę kawałki rabarbaru.
Wkładam do piekarnika gdzie muffiny pieką się około 20 minut w temp. 170 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.