![Otrębowy omlet z truskawkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-11/3198-photo-main.jpg)
Otrębowy omlet z truskawkami
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 2 łyżki
otręby pszenne - 3 łyżki
sól szczypta
mięta listki - 6 szt.
jogurt naturalny - 150 ml
cukier waniliowy do smaku
Sposób przygotowania:
Miętę posiekać a truskawki pokroić na mniejsze kawałki. Jogurt wymieszać z cukrem z wanilią i posiekaną miętą.
Jogurt wylać na połowę omletu. Na jogurcie ułożyć truskawki, omlet złożyć na pół. Górę można polać jogurtem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.