![Filet w sosie paprykowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-06/2147-photo-main.jpg)
Filet w sosie paprykowym
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
papryka czerwona - 1 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
papryka pomarańczowa - 1 szt.
bulion warzywny - 2/3 litra
papryczka pepperoni - 1 szt.
musztarda delikatesowa - 1 łyżka
śmietana - 4 łyżki
mąka do obtoczenia trochę
sól do smaku
pieprz do smaku
dymka do smaku
Sposób przygotowania:
Czosnek posiekać, papryki opłukać i pokroić w paski.
Cebulę obrać i również pokroić.
Do bulionu dodać mięso, papryki, czosnek i cebulę.
Gotować około 10 minut.
Dodać musztardę, curry, sól i pieprz do smaku. Wymieszać całość ze śmietaną.
Sos można podawać z ziemniakami posypany dymką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.