Ryba w sosie szpinakowym
paulina2157Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, nabiał, cytrusy, pszenica, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
gałka muszkatołowa do smaku
szpinak - 20 dag
mleko - 1 szklanka
masło - 2 łyżki
pieprz do smaku
bułka tarta - 1 łyżeczka
sok z cytryny - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Szpinak opłukać i pokroić na mniejsze kawałki ( nie za drobno).
Mleko zagotować z masłem, sokiem z cytryny i gałką muszkatołową.
Dodać szpinak i gotować na małym ogniu około 1-2 minut, wsypać bułkę tartą i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sosem polać rybę.
Można podawać z ziemniakami lub ryżem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.