![Dewolaje warzywne w sosie pleśniowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-08/8527-photo-main.jpg)
Dewolaje warzywne w sosie pleśniowym
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Zawiera: nabiał, mięso, drożdże, drób, nabiał krowi
Składniki:
papryka czerwona - 1 szt.
papryka żółta - 1 szt.
sól i pieprz do smaku
masło - 1 łyżka
cuknia - 2 plastry
bulion drobiowy - 1 szklanka
serek camembert - 1 szt.
śmietana - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Farsz włożyć na filety, zwijać w roladki i zawinąć w folię aluminiową, ugotować w wodzie i wyjąć z folii.
Bulion zagotować, dodać pokrojony serek i śmietanę, zmiksować na krem blenderem i ponownie zagotować, doprawić do smaku.
Dewolaje podawać polane sosem najlepiej z ryżem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.