Cukinia faszerowana kaszą dietetyczna
paulina2157Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, grzyby, nabiał krowi
Składniki:
kasza gryczana - 10 dag
cebula - 1 szt.
masło - 1 łyżka
natka pietruszki - 1/2 pęku
pieczarki - 8 dag
Sposób przygotowania:
Kasze ugotować według przepisu na opakowaniu.
Pieczarki oczyścić pokroić w kostkę, natkę posiekać. Na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodać pieczarki i podsmażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Pomidora dodać do cebuli z pieczarkami i wymieszać. Do kaszy dodać natkę. Dodać usmażone warzywa i wymieszać.
Farszem napełnić cukinię i piec w temp. 180 stopni przez 30 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.