Omlet biszkoptowy z pomarańczą
paulina2157Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 2 łyżki
cukier waniliowy Bio do smaku
pomarańcza - 1 szt.
cynamon Bio do smaku
rodzynki - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Do piany dodać żółtko i znów ubić prawie do białości. Dodać mąkę i szczyptę cynamonu. Całość wymieszać. Omlet usmażyć na 1 łyżeczce masła z obu stron. Śmietanę wraz z cukrem waniliowym i cynamonem ubić na puch. Pomarańcze obrać i pokroić na małe kawałki. Na jednej połowie omletu położyć kawałki pomarańczy i rodzynki. Przykryć druga połową . Śmietaną polać omlet i posypać rodzynkami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.