![Omlet z rukolą i pomidorkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-05/1938-photo-main.jpg)
Omlet z rukolą i pomidorkami
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 2 łyżki
mąka - 1 łyżka
sól do smaku
rukola - 1 garść
pomidorki koktajlowe - 8 szt.
oliwa z oliwek Bio kilka kropel
Sposób przygotowania:
Wymieszać aby powstała jednolita masa bez grudek, do smaku dosolić i popieprzyć. Na rozgrzaną patelnię wylać ciasto jajeczne, smażyć do całkowitego ścięcia się jajek. Wyjąć na talerz. Posypać rukolą i położyć pomidorki, polać do smaku oliwą z oliwek. Omlet złożyć na pół. Podawać na ciepło.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.