Ciasto śnieży puch
paulina2157Rodzaj posiłku: ciasta
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
herbatniki - 20 dag
masło roztopione - 15 dag
Śnieżny puch:
twarogu sernikowego zmielonego - 500 g
cukru pudru - 3 łyżki
Śnieżki (bita śmietana w proszku) - 2 opakowania
galaretki cytrynowe - 2 opakowania
wrzącej wody - 500 ml
Kokosowa posypka:
wiórek kokosowych - 6 łyżek
masło - 1 łyżka
cukier - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie, odstawić do wystudzenia. Śnieżki ubijać z mlekiem kilka minut, do uzyskania puszystej bitej śmietany. Następnie dodać do niej cukier puder oraz zmielony ser, krótko zmiksować. Wystudzoną galaretkę powoli wlewać do masy, ciągle miksując, aż składniki się połączą. Masę śmietanowo-serową wylać na herbatniki. Schłodzić w lodówce.
Posypka kokosowa:Masełko stopić w garnuszku, dodać cukier oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się zarumieni. Ostudzoną posypką kokosową posypać wierzch ciasta.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.