Buraczane babeczki
paulina2157Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, jajka, kakao, pszenica, owies
Składniki:
mąka krupczatka - 50 g
buraki małe - 4 szt.
czekolada gorzka - 100 g
mąka pszenna - 4 dag
olej - 1/4 szklanki
soda szczypta
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
płatki owsiane - 1/2 szklanki
syrop klonowy Bio - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Stopniowo dodawać mąki wymieszane z sodą i proszkiem do pieczenia, wymieszać. Wsypać płatki i wlać syrop oraz wymieszać.
Czekoladę roztopić na parze, ostudzić i wlać do ciasta, wymieszać, aby składniki się połączyły.
Na koniec dodać starte buraczki i wymieszać.
Przelać na wysokość 3/4 foremek i piec w temp. 170 stopni przez około 40 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.