![Udka w marynacie ziołowej pieczone z ziemniakami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-05/7659-photo-main.jpg)
Udka w marynacie ziołowej pieczone z ziemniakami
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: miody, nabiał, mięso, cytrusy, drób, nabiał krowi
Składniki:
ziemniaki - 1/2 kg
zioła prowansalskie - 1 + 1/2 łyżeczki
sól do smaku
sok z z cytryny - 4 łyżki
miód - 2 łyżki
ocet balsamiczny - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Masło roztopić, dodać do niego ocet balsamiczny i miód, wymieszać. Wsypać zioła, wymieszać, doprawić marynatę do smaku solą.
Marynatą natrzeć mięso i pozostawić na 6-8 godzin. Przełożyć mięso wraz z marynatą do rękawa do pieczenia i włożyć ziemniaki, wymieszać i zawiązać rękaw.
Piec około 40 minut w temp. 180 stopni.
Podawać na gorąco.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.