Drobiowa potrawka z ryżem i warzywami
paulina2157Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
ryż - 1 torebka
cebula - 1 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
sól i pieprz do smaku
olej ryżowy do smażenia trochę
jogurt naturalny - 150 ml
sałata lodowa - 1/3 szt.
bazylia suszona do smaku
czosnek - 1 ząbek
Sposób przygotowania:
Filet pokroić w kostkę, paprykę również a cebulę na ćwiartki. Na oleju ryżowym podsmażyć cebulę z papryką. Dodać do warzyw filet. Dodać również ryż i przyprawy do smaku. Wymieszać i smażyć aż mięso będzie usmażone. Dodać poszatkowaną sałatę lodową i wymieszać. Przełożyć na talerze.
Jogurt wymieszać z bazylią przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą, pieprzem. Sosem polać danie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.