Tortilla z czerwoną kapustą
paulina2157Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): meksykańska
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, soja, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
czerwona kapusta - 1/2 szt.
filet z kurczaka - 1 szt.
papryka słodka do smaku
pieprz chilli do smaku
sól do smaku
oliwa z oliwek - 2 łyżeczki
cebula - 1 szt.
mozzarella - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Filet pokroić w kostkę, wymieszać z oliwą i przyprawić do smaku.
Kawałki filetu smażyć.
Ser pokroić w plastry, ułożyć na połowie placka. Położyć na ser kapustę. Na kapustę wyłożyć usmażone mięso i poszatkowaną cebulkę. Na górę znów plastry serka. Wszystko założyć drugą połową placka.
Zapiec na patelni grillowej.
Podawać na ciepło.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.