Migdałowa babka z białek
paulina2157Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 2 + 1/2 szklanki
migdały bez skórki mielone - 1/2 szklanki
cukier - 1 szklanka
mleko - 1/2 szklanki
proszek do pieczenia - 1 + 1/2 łyżeczki
olej - 3/4 szklanki
Sposób przygotowania:
Wlać mleko, olejek migdałowy, olej, wymieszać z masą z białek.
Mąkę wymieszać z mielonymi migdałami i proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawać do białek, mieszając, aby mąka i migdały połączyły się z masą.
Ciasto wylać do wysmarowanej formy do pieczenia.
Piec w temp. 170 stopni przez około 35-40 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.