Biszkoptowy omlet z jabłkiem
paulina2157Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
mąka - 2 łyżki
jabłko - 1 szt.
cynamon do smaku
Sposób przygotowania:
Dodać mąkę i delikatnie wymieszać.
Na rozgrzanej patelni usmażyć omlet na jasno złoty kolor z obu stron. Jabłko obrać i pokroić w dużą kostkę. Wrzucić na rozgrzaną patelnie dodać 1/2 łyżeczki cynamonu i cukier waniliowy ok. 1/2 opakowania całość smażyć aż jabłka zaczną się rozpadać można dodać 1 łyżkę wody jeśli jabłko nie jest soczyste. Usmażone jabłko przełożyć na omlet, założyć druga częścią. Omlet posypać cynamonem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.