Tarta jabłkowo-bananowa
paulina2157Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
banan - 2 szt.
żółtko - 3 szt.
cynamon Bio - 1 + 1/2 łyżki
cukier puder - 1/2 szklanki
mąka - 1 + 1/2 szklanki
proszek da pieczenia - 1 łyżeczka
na kruszonkę:
mąka - 15 dag
margaryna - 15 dag
cukier - 15 dag
Sposób przygotowania:
Jabłka i banany obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach (jeśli jabłka są soczyste odcisnąć sok). Dodać cynamon, cukier do smaku i wymieszać składniki.
Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę i nakłuć widelcem.
Na ciasto wyłożyć masę jabłkowo- bananową.
Mąkę, margarynę i cukier puder zagnieść w palcach na kruszonkę.
Posypać nią ciasto.
Piec w temp. 160 stopni przez 45-50 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.