![Faszerowane papryczki](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-11/3058-photo-main.jpg)
Faszerowane papryczki
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, z grilla
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, grzyby, nabiał krowi
Składniki:
ryż - 1 torebka
natka pietruszki - 1/2 pęku
pieczarki - 10 dag
sól i pieprz do smaku
tymianek do smaku
ser żółty - 4 plastry
Sposób przygotowania:
Pieczarki oczyścić pokroić w kostkę i usmażyć na maśle doprawiając je do smaku. Do usmażonych pieczarek dodać posiekaną natkę. Serek pokroić w kosteczkę dodać do pieczarek. Wsypać ugotowany ryż doprawić do smaku pieprzem, solą i tymiankiem. Wymieszać całość.
Farsz wkładać do papryk.
Papryki smażyć lub grillować aż będą miękkie.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.