![Żeberka z anyżem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-06/2152-photo-main.jpg)
Żeberka z anyżem
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Zawiera: nabiał, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
anyż gwiazdki do smaku
masło - 1/3 kostki
cebula - 2 szt.
czosnek - 4 ząbki
pieprz do smaku
papryka słodka do smaku
tymianek do smaku
Sposób przygotowania:
Oprószyć solą i pieprzem i lekko obsmażyć tak, aby się w sobie zamknęły. Oprószyć do smaku papryką, tymiankiem.
Kawałki żeberek (2-3) układać na folię, dodać pokrojoną cebulkę, 1-2 gwiazdki anyżu oraz rozgnieciony ząbek czosnku.
Położyć kilka wiórków masła i zawinąć w folię.
Tak samo zrobić z pozostałymi kawałkami.
Piec przez około 50 minut w temp. 180 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.