![Kotlety z ciecierzycy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-11/3264-photo-main.jpg)
Kotlety z ciecierzycy
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
natka pietruszki - 1/2 pęku
cebula - 2 szt.
sól i pieprz do smaku
masło - 1/2 szt.
bułka tarta do obtoczenia trochę
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w kostkę a natkę posiekać. Cebulkę podsmażyć na łyżce masła, dodać do ciecierzycy. Dodać natkę. Wszystko wymieszać a następnie zmiksować blenderem. Wbić jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Formować kotlety które obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym maśle na złoty kolor z obu stron.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.