Knedle z kaszą manną i bananami
paulina2157Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
kasza manna - 3/4 szklanki
mąka - 3/4 szklanki
jajko - 12 szt.
cukier waniliowy do smaku
cynamon do smaku
jogurt naturalny - 200 ml
Sposób przygotowania:
Dwa banany obrać. Owoce pokroić w grubsze plastry. Z kawałków ciasta zrobić grubsze wałki. Wałki ciasta pokroić na małe kawałki około 3-4 cm.
Z kawałka ciasta zrobić placuszek na środek położyć plaster banana. Zlepić ciasto tak aby banan był w środku. Formować kulki, podobnie postąpić z resztą banana i ciasta.
Gotować w knedla w osolonej wodzie do ich wypłynięcia, wycedzić. Banana obrać, dodać śmietanę, cukier waniliowy i cynamon do smaku, zmiksować.
Knedle oprószyć cynamonem.
Na koniec polać knedle sosem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.