Omlet żytni ze szpinakiem
paulina2157Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, żyto, nabiał krowi
Składniki:
jajko - 1 szt.
oliwa z białą truflą do smaku
sól do smaku
mąka żytnia razowa - 1 i 1/2 łyżki
pomidorki cherry - 6 szt.
ser feta - 2 plastry
orzechy włoskie posiekane - 2 łyżki
szpinak świży - 1 garść
Sposób przygotowania:
Na połowę omletu wyłożyć podsmażone chwilę na maśle liście szpinaku oraz pokrojone w ćwiartki pomidorki. Pokruszyć ser feta i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.
Polać oliwą z białą truflą i posolić.
Złożyć na pół.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.