Makaron tagliatelle w sosie pomidorowym z bakłażanem i papryką
paulina2157Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
papryka czerwona - 1 szt.
bakłażan - 1 szt.
natka pietruszki - 1/2 pęku
czosnek - 1 ząbek
cebula - 1 szt.
koncentrat pomidorowy - 2 łyżeczki
tymianek do smaku
masło - 1 łyżka
papryka słodka do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Na maśle podsmażyć paprykę, bakłażana, cebulę i rozgnieciony ząbek czosnku. Zalać bulionem i dusić około 8 minut.
Dodać natkę, wymieszać, dodać koncentrat oraz przyprawy do smaku razem z ketchupem. Dusić około 2 minut.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Makaron podawać polany sosem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.