Faszerowane muszle krakowską
paulina2157Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
ser żółty - 8 dag
cebula - 1 szt.
kiełbasa krakowska - 40 dag
natka pietruszki - 2 łyżki
ketchup - 5 łyżek
zioła prowansalskie do smaku
Sposób przygotowania:
Kiełbasę zetrzeć na dużych oczkach tarki. Ser zetrzeć na małych oczkach tarki. Cebulę posiekać. Cebulę zeszklić. Do cebuli dodać kiełbasę chwile smażyć. Przełożyć do miski, wsypać natkę. Dodać ser żółty, wymieszać. Dodać ketchup oraz zioła do smaku, wymieszać.
Farsz wkładać w makaron.
Ułożyć na blasze.
Piec w temp. 180 stopni 10-15 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.