Paszteciki z kapustą
paulina2157Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
śmietana - 5 łyżek
sól - 1/2 łyżeczki
masło roślinne - 35 dag
kisozna kapusta - 1 kg
oregano do smaku
jajko - 2 szt.
żółtko - 2 szt.
Sposób przygotowania:
Kapustę ugotować, odsączyć i poszatkować, doprawić do smaku pieprzem, solą, cukrem i oregano.
Ciasto rozwałkować na prostokąt. Z jednego boku nałożyć farsz i zawinąć w roladę, pokroić na mniejsze roladki. Ułożyć na blaszkę i posypać oregano.
Piecz w temp. 180 stopni na złoty kolor.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.