![Paszteciki z kapustą](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-12/3510-photo-main.jpg)
Paszteciki z kapustą
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
śmietana - 5 łyżek
sól - 1/2 łyżeczki
masło roślinne - 35 dag
kisozna kapusta - 1 kg
oregano do smaku
jajko - 2 szt.
żółtko - 2 szt.
Sposób przygotowania:
Kapustę ugotować, odsączyć i poszatkować, doprawić do smaku pieprzem, solą, cukrem i oregano.
Ciasto rozwałkować na prostokąt. Z jednego boku nałożyć farsz i zawinąć w roladę, pokroić na mniejsze roladki. Ułożyć na blaszkę i posypać oregano.
Piecz w temp. 180 stopni na złoty kolor.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.