![Pomidory faszerowane kaszanką](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-12/3551-photo-main.jpg)
Pomidory faszerowane kaszanką
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
kaszanka - 2 szt.
cebula - 1 szt.
sól i pieprz do smaku
papryka ostra do smaku
Sposób przygotowania:
Na patelni roztopić łyżeczkę masła i podsmażyć cebulkę. Do cebuli dodać kaszankę i razem smażyć, doprawić do smaku.
Pomidory nadziać farszem, na wierzch położyć po łyżeczce masła. Przykryć górną częścią pomidory i piec w temp. 190 stopni przez 15-20 minut.
Podawać na ciepło.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.