![Buraki z purre ziemniaczanym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-06/2146-photo-main.jpg)
Buraki z purre ziemniaczanym
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
ziemniaki - 1/2 kg
ocet balsamiczny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
masło - 1 łyżka
koperek posiekany do smaku
chrzan świeży tarty do smaku
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, utłuc z dodatkiem 3 łyżek mleka oraz 1 łyżki masła.
Na plaster buraka kłaść łyżkę ziemniaków.
Ziemniaki przykryć drugim plastrem buraka i ponownie nałożyć ziemniaki, które znów przykryć burakiem.
Na wierzch zetrzeć świeży chrzan i posypać koperkiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.