Omlet z bananem i kaki
paulina2157Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 1 + 1/2 łyżki
mleko - 2 łyżki
sól do smaku
cynamon Bio do smaku
banan - 1 szt.
rodzynki - 1/4 szklanki
śmietana 36% - 100 ml
Sposób przygotowania:
Owoc kaki obrać i pokroić, rozgotować w niewielkiej ilości wody, zmiksować blenderem, doprawić do smaku cynamonem i posmarować masą omlet.
Banana pokroić w plastry i ułożyć na jednej połowie omletu, posypać rodzynkami. Omlet złożyć na pół.
Śmietanę ubić, polać nią omlet i posypać rodzynkami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.