Makaronowe muszle z mięsem
paulina2157Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
makaron muszle duże - 30 szt.
kukurydza - 1/2 opakowania
czosnek - 1 ząbek
bulion - 200 ml
sól do smaku
przecier pomidorowy - 200 ml
śmietana - 2 łyżki
oregano do smaku
papryka słodka do smaku
szczypior - 1/2 pęku
Sposób przygotowania:
Przecier wymieszać do smaku z ziołami, papryką i przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku oraz bulionem. Dodać śmietanę wymieszać i zagotować sos.
Mięso mielone usmażyć wraz z solą, przprawami i czosnkiem do smaku. Pod koniec dodać kukurydzę i posiekany szczypior oraz 4 łyżki sosu, wymieszać.
Faszerować muszle, można posypać startym żółtym serkiem.
Do naczynia przelać sos a następnie ułożyć muszle z farszem. Zapiekać około 25-30 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.