Dwukolorowe ciasteczka
paulina2157Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
żółtka - 3 szt.
jajko - 1 szt.
mąka - 2 + 1/2 szklanki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
cukier - 3/4 szklanki
sól szczypta
kakao - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Rozwałkować oba ciasta na grubość około 0,5 cm. Wycinać w ciemnym i jasnym po tyle samo kółek od szklanki. W środku kółka wyciąć kółko od kieliszka i wyjąć.
Małe kółka zamienić tak, aby ciemne było w jasnym cieście, a jasne w ciemnym.
Piec w nagrzanym piekarniku około 15 minut.
Wystudzić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.