![Roladki schabowe z majonezem i ketchupem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-07/2208-photo-main.jpg)
Roladki schabowe z majonezem i ketchupem
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, jajka, mięso, grzyby, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez - 2 łyżki
ketchup - 2 łyżki
tymianek do smaku
papryka czerwona - 1 szt.
pieczarki - 8 dag
rukola - 4 garści
Sposób przygotowania:
Majonez wymieszać z ketchupem, dodać starty ser i wymieszać.
Pieczarki oczyścić, pokroić i usmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz tymiankiem. Paprykę drobno pokroić.
Plastry schabu posmarować masą majonezowo-serową. Wyłożyć usmażone pieczarki oraz paprykę. Zrolować. Można obwiązać sznurkiem. Usmażyć na złoty kolor.
Wyłożyć na opłukaną rukolę. Można polać majonezem i ketchupem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.