Bułki na parze z sosem bananowym
paulina2157Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jogurt naturalny - 200 ml
cukier waniliowy do smaku
cynamon do smaku
mleko - 1/2 szklanki
drożdże - 10 g
masło - 25 g
żółtko - 2 szt.
cukier - 30 g
Sposób przygotowania:
Masło roztopić. Mąkę przesiać, dodać żółtka, resztę cukru, wyrośnięte drożdże oraz masło.
Wyrobić ciasto, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 40 minut.
Z wyrośniętego ciasta formować nieduże kulki, odstawić na 15 minut po czym gotować w parowarze około 15 minut.
Banana obrać, zmiksować wraz z jogurtem oraz dodać do smaku cynamon i cukier waniliowy, wymieszać.
Sosem polewać bułki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.