Deser kremowy
paulina2157Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 2 łyżki
żółtko - 2 szt.
jajko - 1 szt.
wiórki kokosowe - 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana - 1 łyżka
śliwki suszone - 8 szt.
morele suszone - 8 szt.
cukier waniliowy - 16 g
Sposób przygotowania:
Wsypać wiórki i wymieszać, dodać obie mąki, wymieszać.
Ciasto wylać cienką warstwą na formę i piec w temp. 180 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu wystudzić i pokruszyć.
Budyń ugotować według informacji na opakowaniu, wystudzić.
Do zimnego budyniu dodać masło i miksować tak, aby składniki się połączyły, dodać żółtko i ponownie zmiksować.
Pokruszone ciasto przełożyć na dno pucharków i wyłożyć warstwę budyniowego kremu. Następnie posypać pokrojonymi śliwkami i morelami. Na suszone owoce wyłożyć cienką warstwę kremu i posypać ponownie pokruszonym ciastem kokosowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.