Ciasto z truskawkami i galaretką
paulina2157Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
woda - 1/3 szklanki
olej - 1/3 szklanki
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
mąka - 2 i 1/2 szklanki
cukier - 1 szklanka
żelatyna - 3 łyżeczki
truskawki - 60 dag
galaretka truskawkowa - 1 opakowanie
do nasączenia:
woda - 1/2 szklanki
cukier do smaku
sok z cytryny trochę
Sposób przygotowania:
Wodę wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem do smaku i nasączyć ciasto.
Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami wody i odstawić na 5 minut. Żelatynę podgrzać i dodać do serków zmiksować.
Masę wylać na ciasto i równomiernie rozprowadzić. Gdy masa stężeje kłaść pokrojone w plastry truskawki.
Galaretkę przygotować według przepis na opakowaniu i zimną wylać na truskawki.
Pozostawić do stężenia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.