![Wytrawna tarta cebulowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-11/3059-photo-main.jpg)
Wytrawna tarta cebulowa
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, grzyby, żyto, nabiał krowi
Składniki:
masło - 10 dag
jajko - 1 szt.
proszek do pieczenia - 1/3 łyżeczki
pieczarki - 10 dag
oregano do smaku
margaryna - 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
ser żółty - 5 dag
Sposób przygotowania:
Cebulę obrać, pokroić w krążki i podsmażyć na patelni. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i również podsmażyć na łyżce margaryny doprawiając do smaku. Pieczarki i cebule wymieszać, wyłożyć na ciasto. Oprószyć solą, pieprzem i oregano.
Piec około 25-30 minut w temp. 180 stopni, wyjąć i posypać startym serkiem i piec jeszcze do roztopienia się serka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.