Muffiny z czereśniami
paulina2157Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, kakao, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 30 dag
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
soda - 1/2 łyżeczki
jajka - 2 szt.
mleko - 260 ml
olej rzepakowy - 1/3 szklanki
kakao - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
W drugiej misce wymieszać olej z jajkami. Do masy jajecznej wlewać podgrzane letnie mleko mieszając. Do mokrych składników stopniowo wsypywać suche mieszając.
Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać kakao i wymieszać. Czereśnie wypestkować.
Do papilotek nakładać po łyżce ciasta jasnego następnie ciemnego, znów jasne i ciemne. Na koniec powkładać czereśnie.
Piec około. 25 minut w nagrzanym piekarniku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.