![Spaghetti z sosem ziołowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-05/1992-photo-main.jpg)
Spaghetti z sosem ziołowym
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, pszenica
Składniki:
bazylia świeża - 1 pęk
czosnek - 2 ząbki
oliwa z oliwek Bio - 12 łyżek
sól do smaku
orzechy nerkowca Bio - 3/4 szklanki
kolendra świeża - 1 pęk
tymianek świeży do smaku
Sposób przygotowania:
Orzechy nerkowca uprażyć na suchej patelni. Bazylię, kolendrę, tymianek drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do ziół.
Wlać oliwę, wymieszać, sos doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron polać sosem i posypać orzechami nerkowca.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.