![Domowy sękacz](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-02/4109-photo-main.jpg)
Domowy sękacz
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajko - 3 szt.
mąka ziemniaczana - 1/4 szklanki
masło - 1/2 szt.
cukier - 1/2 szklanki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Wyłożyć 2-3 łyżki ciasta na spód blaszki i równo rozsmarować, wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na górne pieczenia. Piec na złoty kolor.
Ponownie wyjąc i wyłożyć 2-3 łyżki ciasta, równo rozsmarować i znów podpiecz. Czynności powtarzamy do wykończenia ciasta.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.