![Warkocz z łososia na rukoli](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-07/2343-photo-main.jpg)
Warkocz z łososia na rukoli
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Składniki:
koper - 1/3 pęku
sól do smaku
pieprz cytrynowy do smaku
rukola - 3 garści
papryka czerwona - 1 szt.
pestki dyni - 1/3 szklanki
Sposób przygotowania:
Oliwę wymieszać z solą, pieprzem cytrynowym i posiekanym koperkiem. Natrzeć marynatą paski łososia i pozostawić na 3 godziny.
Następnie z trzech pasków zapleść warkocz związując na końcach.
Podobnie zrobić w pozostałymi paskami. Warkocze ugotować na parze.
Opłukaną rukolę wymieszać z pokrojoną papryką, dodać prażone na suchej patelni pestki dyni. Na sałatkę układać warkocze łososia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.