![Ciasto marchewkowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-07/2273-photo-main.jpg)
Ciasto marchewkowe
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, kakao, pszenica
Składniki:
cukier - 1 szklanka
mąka - 1 szklanka
olej - 1/2 szklanki
cynamon - 1 + 1/2 łyżki
kakao - 1 + 1/2 łyżki
marchew - 3 szt.
Sposób przygotowania:
Jajka, cukier i olej miksujemy. Mąkę z proszkiem do pieczenia dodać do masy jajecznej.
Do ciasta dodać marchew, cynamon i kakao. Wymieszać.
Ciasto przelać do formy i piec około 40 minut w temp. 180 stopni.
Po upieczeniu polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.