Czekoladowo- pomarańczowe serca
paulina2157Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Zawiera: gluten, jajka, kakao, cytrusy, pszenica
Składniki:
masło roślinne - 100 g
likier pomarańczowy do polania deseru trochę
jajka - 2 szt.
żółtko - 2 szt.
cukier waniliowy - 50 g
cukier - 50 g
kakao do oprószenia foremek trochę
Sposób przygotowania:
Jajka i żółtka, cukier waniliowy i cukier zwykły ubić razem.
Dodać mąkę i wymieszać.
Stopniowo małymi porcjami dodać roztopioną czekoladę cały czas mieszając.
Masę wlać do wysypanych kakao foremek silikonowych.
Odstawić do zamrażalki na 30 minut.
Piec około 4-5 minut w temp. 180 stopni.
Wyjąć na talerz, każde czekoladowe serce polać likierem pomarańczowym.
Dowolnie dekorować.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.